Україна підтримала ініціативу ООН про глобальне припинення бойових дій через пандемію

 

Україна стала однією із країн-підписантів, що підтримали ініціативу генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша щодо припинення вогню у світі через пандемію COVID-19.

Як передає “Новинарня“, про це у понеділок, 22 червня, повідомили в пресслужбі постійного представництва України при ООН.

Україна приєдналася до 169 країн, які також підтримали цей заклик.

Ініціативу підтримали й інші країни Східної Європи, зокрема Білорусь. Однак, у списку країн, які підтримали припинення вогню, Росія відсутня.

“Ми висловлюємо глибоку стурбованість продовженням бойових дій у різних куточках світу, особливо в умовах глобальної кризи охорони здоров’я, та її руйнівним впливом на найуразливіших, особливо жінок та дітей”, – йдеться у заяві звернення.

Україна підтримала заяву Гутерріша майже через два місяці.

Сам генсек ООН закликав припинити вести вогонь у всіх куточках світу через поширення коронавірусу ще наприкінці березня.

Як інформувала “Новинарня“, у травні в ООН заявили про зростання ксенофобії у світі через пандемію COVID-19.

Читайте також:
Відеоконференція в РБ ООН із “представниками Криму”: хто виступав, хто бойкотував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна