У Лісабоні повертають карантинні обмеження й посилюють штрафи

 

Столиця Португалії поверне частину карантинних обмежень через високу кількість нових заражень COVID-19.

Про це у вівторок, 23 червня, інформує BBC.

Уряд Португалії вирішив зробити крок назад у карантинних обмеженнях для Великого Лісабону – столиці та містах-супутниках, щоби сповільнити швидкість поширення коронавірусу. Таке рішення ухвалили на зустрічі прем’єр-міністр Антоніу Кошта і мери міст.

З 23 червня відновлюється заборона на зібрання групами надворі більше десяти людей. Досі дозволяли зустрічатися компаніями до 20 людей.

Магазини зобов’язали працювати тільки до 20:00, а ресторанам з цього часу заборонено продавати алкогольні напої. Розпивати алкоголь у громадських місцях заборонено.

Крім того, з неділі, 28 червня, за порушення обмежень на зібрання загрожує штраф до 350 євро. Влада пішла на цей крок після повідомлень поліції про масові нелегальні вечірки, подекуди – за участі великої кількості людей.

У міській агломерації Лісабона фіксують абсолютну більшість усіх нових заражень коронавірусом в країні. Наприклад, з 345 нових хворих за останню добу, 87% виявлені у Лісабоні. Здебільшого йдеться про спалахи серед колективів або в окремих кварталах.

Загальна кількість заражень в країні з початку епідемії наближається до 40 тисяч, з них активні випадки – близько 12 400. У Португалії мешкає понад 10 мільйонів людей.

Читайте також:
Ukrainian lives matter. Але ми не відповімо на вбивство Івана Гоменюка заворушеннями, – голова Спілки українців Португалії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна