У Чернівцях через паводок готують масштабну евакуацію

 

У Чернівецькій області людей попереджають про ймовірні значні підтоплення будинків. Зокрема, у зоні ризику перебуває кілька десятків вулиць Чернівців у чотирьох мікрорайонах міста.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

Він закликав містян підготувати необхідні речі, документи, цінності, ліки, мінімально необхідні харчі.

Також за підтоплення міський голова просить мешканців відключити газ, електроенергію, перекрити воду, зачинити вікна, двері та взяти з собою підготовлені речі.

“Про одержану інформацію повідомте сусідів, надайте допомогу людям похилого віку та хворим, виходьте на підвищені місця. За будь-яких обставин не панікуйте та будьте організованими!”, – додав Каспрук.

Водночас очільник Чернівецької ОДА Сергій Осачук закликав мешканців області, які проживають неподалік річки Прут та її приток, підготуватись до можливої евакуації.

“Максимальне підняття води буде відбуватися від 21 години 23 червня до 3 години ранку 24 червня, а також паводок затримається щонайменше на добу, спадання води почнеться тільки з 25 червня. Така обставина спровокує ситуацію, коли маленькі притоки річки Прут не зможуть впадати до неї та будуть виходити з берегів”, – сказав Осачук.

Паводки і прориви дамб на Буковині вже підтопили майже 30 житлових будинків та більше 40 домогосподарств, 13 людей евакуювали.

Нагадаємо, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через погіршення погоди і паводки ввели надзвичайні заходи безпеки.

Читайте також:
У Миколаєві вітер зірвав дах відремонтованої казарми: Міноборони готує судовий позов. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна