Прикордонники затримали 20-річного бойовика “ДНР” із військовими документами. ОНОВЛЕНО

 оновлено

При спробі перетнути лінію розмежування на контрольному пункті в Донецькій області українська силовики затримали 20-річного мешканця Донецька Сергія Любецького, який служить на контракті в 4-му батальйоні тероборони 1-го армійського корпусу ЗС РФ (так звана “армія ДНР”).

Про це у вівторок, 23 червня, написав на сторінці у фейсбуці журналіст Юрій Бутусов. 

За його інформацією, Любецький мав при собі також посвідчення співробітника “Фонду ветеранів бойових дій “ДНР”, військовий квиток терористичної організації та документ, який засвідчує проходження ним військової служби за контрактом у так званому “міноборони “ДНР”.

Затримання бойовика підтвердили в Державній прикордонслужбі України.

Інцидент стався в Мар’їнському районі, неподалік окупованого Докучаєвська.

“На контрольному пункті “Березове-2″ військовослужбовці Донецького прикордонного загону виявили невідомого чоловіка. Незнайомець спробував втекти, але це йому не вдалося.
Затриманий розповів, що, прямуючи до своїх позицій, ненароком натрапив на контрольний пост сил ООС”, – ідеться в повідомленні ДПСУ.

Затриманий повідомив, що є громадянином України, живе в Донецьку. У жовтні 2018 року він за власним бажанням прийшов на службу до незаконних збройних формувань та ніс службу на лінії розмежування як номер розрахунку зенітної установки ЗУ-23-2. Військове звання – єфрейтор.

Відео:

Крім військових документів, у затриманого була військова форма російського зразка в дорожній сумці.

Прикордонники задокументували факти злочинної діяльності затриманого та передали його співробітникам СБУ.

Бойовикові оголосили підозру у скоєнні злочину за ст. 258-3 Кримінального кодексу України – “Створення терористичної групи чи терористичної організації”.

Фото з ФБ Юрія Бутусова

Юрій Бутусов припустив, що Любецький міг їхати вступати до вишу.

“Не інакше як поступати (до вишу – “Н) зібрався – може, сподівається, що йому ще й гуртожиток дадуть?..  Ветеранське посвідчення даремно з собою брав – пільги на навчання для жителів “ЛДНР” ввели, а ось пільги на проїзд для учасників бойових дій в Україні вже скасовують, так що військовий квиток і ветеранське посвідчення незрозуміло навіщо взяв”, – зазначив Бутусов.

“Ну, доведеться відповідати за законом. Все-таки пільги для абітурієнтів з окупованих територій повинні супроводжуватися перевіркою СБУ”, – додав редактор “Цензора”, оприлюднивши фото документів затриманого.

Фото з ФБ Юрія Бутусова

Журналіст припускає, що тепер Любецький поповнить обмінний фонд.




Як інформувала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський ініціює законодавчі зміни, що дозволять школярам із ОРДЛО вступати до українських вишів без ЗНО.

Читайте також:
На Харківщині контррозвідка затримала танкіста “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна