Російський поліцейський начальник Дмитро Борзенков арештований судом у Москві за “шпигунство на Україну”

 

Лефортовський суд Москви заарештував на два місяці начальника райвідділку поліції Росії в Курській області Дмитра Борзенкова, який був затриманий за підозрою в “державній зраді” та нібито “шпигунстві на користь України”.

Про це в понеділок, 22 червня, повідомило російське урядове інформагентство ТАСС з посиланням на на пресслужбу суду.

“Постановою суду від 20 червня щодо Борзенкова Дмитра Олександровича, підозрюваного в скоєнні злочину, передбаченого статтею 275 КК РФ, обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін до 18 серпня”, – розповіла прессекретар суду Ксенія Первовласенко.

Цього дня стало відомо, що підполковник поліції Дмитро Борзенков 1981 р.н. – т.в.о. начальника відділу МВС РФ по Золотухінському району Курської області – був затриманий співробітниками ФСБ Росії “за передачу Службі безпеки України відомостей, що становлять держтаємницю Росії”.

У ФСБ заявили, що, за даними контррозвідки, Борзенков був притягнутий до конфіденційного співробітництва одним із підрозділів СБ України, за завданням іноземної спецслужби збирав і передавав відомості, що становлять державну таємницю”.

Після цього керівництво УМВС Курської області почало перевірку у відділі поліції, де працював “український шпигун”.

“Він (Борзенков) відсторонений від служби. У нього все (зброя і документи) вилучено. Зараз проводиться перевірка, щоб офіційно звільнити його з органів внутрішніх справ за негативними підставами”, – розповіли агентству ТАСС у поліції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна