Ткаченко продав 25% “Одеської кіностудії” банкіру Морозову

 

Ексголова “1+1 медіа”, міністр культури Олександр Ткаченко, який нещодавно залишив Верховну Раду, продав належний йому пакет акцій ПрАТ “Одеська кіностудія” в розмірі 25% -1 акція банкіру Олександру Морозову.

Про це в понеділок, 22 червня, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Рішення про вступ на посаду міністра було прийнято швидко, в розрізі одного тижня. Конфлікт інтересів був очевидним, оскільки держава володіє 50% + 1 акцією Одеської кіностудії, які знаходяться в управлінні міністерства. Тому продаж мав бути оперативним. Йти по шляху due diligence , проводити аукціони і т.д., а потім ще років зо два розповідати про аудити, пошук покупця – не мій підхід”, – прокоментував Ткаченко журналістам.

Він уточнив, що після обрання народним депутатом і до моменту продажу залишався власником без права впливу і контролю, а його частка була передана в управління за договором.

За словами міністра, об’єктом угоди були 100% акцій британської компанії Cinema Love Ltd, якій належить ТОВ “Нова кіностудія”, що володіє зазначеним пакетом акцій Одеської кіностудії.

Сума угоди є комерційною таємницею і не розголошується.

Ткаченко уточнив, що давно знайомий з новим власником і має історію бізнес-відносин, зокрема, вони разом були співзасновниками компанії “Нова мова”, яка виробляла програми “Післямова” і “Обличчя світу”, знімала серіали.

Міністр підкреслив, що покупець – не офшорна незрозуміла компанія, не сліпі трасти, а конкретна людина, якій він довіряє.

Він повідомив, що новий співвласник не планує ніяких кардинальних змін в стратегії розвитку, в тому числі – зміну керівництва.

“Знаю, що у нього такі ж плани, як у мене: розвивати кіностудію. Упевнений, що ніякими справами, які зашкодять кіностудії, займатися не буде. Житлові будинки там точно не з’являться, як і не з’явилися за 15 років”, – сказав Ткаченко .

Згідно з даними системи розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України, державі належить 50% + 2 акції, а ще одним власником Одеської кіностудії з пакетом акцій 25% -1 акція через ТОВ “Медіа Коворкінг” виступає забудовник Андрій Вавриш.

Міністр додав, що Вавриш також розділяє ідею побудови сучасного медійного комплексу з сучасним центром постпродакшена повного циклу, не розглядає Одеську кіностудію як майданчик для житлової забудови.

Як відомо, Олександр Морозов в 2009-2010 роках обіймав посаду голови правління Укргазбанку, в 2005-007 ровах очолював Ощадбанк, до цього був членом фракції “Наша Україна” в парламенті.

Як інформувала “Новинарня“, 4 червня Верховна Рада призначила депутата від “Слуги народу” Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики.

Читайте також:
Замість Ткаченка у Раду зайде колишній суддя та юрист із Дніпра Денис Маслов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна