Лідера руху ОУН Коханівського засудили до двох років ув’язнення умовно

 

Шевченківський районний суд Києва засудив до двох років ув’язнення лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколу Коханівського з відтермінуванням виконання на рік як “умовний строк”.

Як повідомляє “Громадське” в понеділок, 22 червня, цивільний позов про компенсацію збитків залишили без розгляду, адже представники позивача не з’явилися на засідання.

Коханівського судили по справі погрому російських банків у 2016 році.

20 лютого 2016-го в Києві активісти “Руху ОУН” закидали камінням будівлю “Сбербанку Росії”, а також увірвалися до відділення “Альфа-банку”. Тоді керівник “Добровольчого руху ОУН” Микола Коханівський взяв на себе відповідальність за організацію погромів двох російських банків та офісу компанії Ріната Ахметова.

Щодо Коханівського розслідується ще одна справа. 21 жовтня 2017 року поліція затримала його за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї під час бійки з колишнім командиром одного із взводів “Правого сектору” Русланом Качмалою, позивний “Рем”. Тоді в суді відбулися сутички під час обрання Коханівському запобіжного заходу.

Згодом у Києві горів гуртожиток для переселенців, через який Коханівський стріляв у Качмалу.

Читайте також:
Росія відкрила кримінальну справу проти лідера “ОУН” Коханівського

Поліція не дозволила націоналістам Коханівського знести пам’ятник Ватутіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна