РФ може використати “інтегровані війська” у країнах Європи, – Міноборони в ОБСЄ

 

Російська Федерація поєднує традиційні військові засоби з відповідною діяльністю приватних військових компаній, місцевих колаборантів та інших парамілітарних груп, що в російській військовій теорії визначається як “інтегроване угруповання військ”.

Про це заявив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький під час засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, передає “Укрінформ” у п’ятницю, 19 червня.

Приклади застосувань таких військ можна було спостерігати в Україні, Сирії та Лівії.

Як наголосив представник розвідки, бойовий досвід участі ПВК в Україні та Сирії дає Кремлю можливість “використовувати цей інструмент для проєкції свого військового впливу в інших регіонах”.

“Росія здатна застосувати таке “інтегроване угруповання сил” проти інших суверенних держав, навіть європейських країн”, – зазначив Скібіцький.

Він також підкреслив, що російські ПВК розвиваються швидко й “сьогодні виглядають майже так само, як і підрозділи збройних сил”.

“Насправді це – дешеві регулярні сили, які не мають державного соціального захисту. Є ознаки того, що Москва не збирається зменшувати використання ПВК”, – зазначив представник ГУР.

На сьогодні російські ПВК “швидко зростають, розширюючи присутність”.

“Крім того, вони стають фінансово дедалі сильнішими й отримують все більше коштів із прихованих урядових та неурядових джерел. У майбутньому Кремль розширюватиме використання таких проксісил для реалізації своїх інтересів, підриваючи міжнародну стабільність”, – переконаний представник Головного управління розвідки.

Читайте також:
Румунія в стратегії національної оборони визначила РФ ворожою державою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна