Відкриття КПВВ на адмінкордоні з Кримом: півострів покидає більше людей, ніж в’їжджає

 

У Держприкордонслужбі України опублікували дані щодо перетину адмінкордону анексованого Криму з Херсонською областю за минулу добу з поновленням роботи КПВВ після карантину через коронавірусу.

Згідно з даними українських прикордонників, осіб, які виїжджають з півострова більше, ніж тих, хто в’їжджає.

“За минулу добу в КПВВ прикордонники оформили 458 осіб, з них – в напрямку анексованого півострова було 152 громадянина, а на материкову частину України повернулося 306 громадян“, – сказано в повідомленні.

Як відомо, з 14-15 червня в Кабміні України було ухвалено рішення зняти обмеження роботи КПВВ на адмінкордоні, які мали діяти до 22 червня.

У Держприкордонслужбі України стверджували, що після відновлення роботи КПВВ після карантину через коронавірус на адмінкордоні Криму з Херсонською областю ажіотажу не спостерігається.

Читайте також:
“ЛДНР” блокують відкриття КПВВ: чотири жінки ночували під блокпостом окупантів

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

Штаб операції Об’єднаних сил напередодні звітував, що проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Читайте також:
Відкриття КПВВ на Донбасі: біля “Станиці” та “Мар’їнки” зібралися черги, ОРДЛО не збираються відновлювати пропуск

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна