Україна збільшить кількість експертів та консультантів у ТКГ, – Єрмак

 

Групу консультантів та експертів від української сторони в рамках Тристоронньої контактної групи буде розширено.

Про це заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню “Лівий берег”.

“Змінити склад делегації є правом України. Ми його змінили, затвердили, отримали підтримку з боку французьких, німецьких партнерів. Таке саме наше суверенне право – як однієї зі сторін Тристоронньої контактної групи – запросити до роботи експертів, запрошених гостей, кого завгодно. Так от, групу з чотирьох осіб, яких ми ввели на першому засіданні політичної підгрупи, буде розширено. Їх буде набагато більше”, – сказав Єрмак.

При цьому він не зміг назвати точну кількість учасників.

“Цифри можуть варіюватися. Керівники нашої делегації формуватимуть групу цих представників, залежно від аспекту обговорень. Їх основна мета – консультації, участь в обговоренні законодавчих актів”, – пояснив керівник ОП.

За його словами, конультантами або експертами з боку України можуть бути представники громадянського суспільства, люди, які проживають сьогодні на непідконтрольних територіях, але не мають відношення до “ЛНР/ДНР” і не брали участь у військових діях, тимчасові переселенці.

Єрмак зазначив, що ці люди будуть ротуватися, але чи будуть піддані ротації нещодавно визначені радниками делегації України в ТКГ, поки невідомо.

“Можливо, вони будуть постійними представниками, і до них додаватиметься хтось ще. Зараз на це запитання я відповісти не можу. Все залежатиме від конкретних аспектів, тому що для обговорення кожного конкретного закону потрібні різні представники. Десь юристи, десь фахівці з інших сфер”, – додав Єрмак.

Як інформувала “Новинарня“, 9 червня стало відомо, що українські журналісти, переселенці з Донецька Денис Казанський та Сергій Гармаш долучені до роботи в рамках Тристоронньої контактної групи з боку Києва.

Читайте також:
Переселенці в мінській ТКГ: плюси, мінуси, перспективи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна