У липні 5,5 тис військових США прибудуть на європейський континент. Це – вже шоста ротація з 2014-го

 

З липня близько 5,5 тисячі військових нової ротації у складі Сухопутних військ США у Європі розпочнуть виконання завдань у рамках операції “Атлантична рішучість”.

Про це у вівторок, 16 червня, поінформувало командування Сухопутних військ Збройних сил США в Європі.

“Шоста ротація бронетанкових військ та армійської авіації на підтримку операції “Атлантична рішучість” розпочне заходи бойової підготовки наступного місяця”, ‑ йдеться у повідомленні.

Сполучені Штати Америки проводять операцію “Атлантична рішучість” у Європі з квітня 2014 року — у відповідь на російську агресію проти України.

У рамках цієї місії військові частини та підрозділи американських Збройних сил перебувають на території європейських країн упродовж дев’яти місяців, після цього відбувається їхня заміна.

Як зазначають у командуванні Сухопутних військ ЗС США в Європі, під час нинішньої ротації до Європи прибудуть близько 3,5 тисячі військових у складі бронетанкових, піхотних та артилерійських підрозділів.

Ротація також включає:

  • 86 танків Abrams;
  • 125 бойових машин піхоти Bradley;
  • 40 командно-штабних М1068;
  • 15 155-мм самохідних артилерійських установок Paladin;
  • 10 машин управління вогнем М17 Bradley;
  • 15 120-мм самохідних мінометів М1064, а також інші зразки техніки та озброєння.

Авіаційна складова ротації — близько 2 тис. особового складу, а також 50 багатоцільових гелікоптерів Black Hawks, 4 важких транспортних гелікоптери Chinook, 25 ударних гелікоптерів Apache та 1,8 одиниці колісної техніки та іншого обладнання.

“Розгортання готових до бойового застосування Збройних сил США в Європі з метою підтримки операції “Атлантична рішучість” є свідченням міцної та непорушної відданості Сполучених Штатів НАТО та Європі. Завдяки проведенню двосторонніх, спільних і багатонаціональних навчань забезпечує підтримання бойової готовності, підвищує бойову та оперативну сумісність і зміцнює єдність союзників і військових з країн-партнерів”, — наголосили в командуванні Сухопутних військ ЗС США в Європі.

Читайте також:
Через коронавірус “Сі бриз-2020” буде безконтактним. Зате з додатковою групою кораблів НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна