Доба ООС: бойовики на Луганщині задіяли 122-мм артилерію, один воїн ЗСУ поранений

 

Упродовж 16 червня збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти обстріляли позиції ЗСУ із заборонених Мінськими домовленостями 122 мм артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї, повідомляють у пресцентрі штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) поблизу Новозванівки ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил, використовуючи артилерійські системи 122-го калібру.

Свою артилерію окупанти розмістили на західній околиці Алмазного, неподалік будинків цивільних мешканців.

Біля Кримського російські окупанти двічі порушили режим припинення вогню застосувавши мінометів калібру 120 мм та озброєння бойових машин піхоти.

Біля Новоолександрівки противник задіяв 82 мм міномети, а поруч з Оріховим – автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) по оборонцях Авдіївки збройні формування РФ двічі вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українських захисників Мар’їнки ворог обстріляв з великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

Поблизу Пищевика загарбник застосував міномети 82-го калібру, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів один боєць ЗСУ отримав бойове травмування.

За даними розвідки, 16 червня українські воїни знищили одного російського окупанта.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, російські збройні формування двічі порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” окупанти обстріляли з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів оборонні укріплення на підступах до Оріхового.

По захисниках Луганського найманці задіяли гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

За поточну добу втрат серед наших захисників немає.

Читайте також:
24-та бригада красиво спалила позицію бойовиків на Світлодарці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна