Американський есмінець USS Porter втретє за 2020 рік заходить в Чорне море

 

Американський есмінець USS Porter класу “Арлі Берк” вирушив із Середземного в Чорне море для забезпечення безпеки в регіоні та участі у морських операціях із союзниками та партнерами по НАТО.

Про це в середу, 17 червня, повідомили в Шостому флоті військово-морських сил США.

Зазначимо, що в 2020 році це вже третій раз, коли корабель ВМС США проводить операції в Чорному морі, і другий раз конкретно для USS Porter − корабель відвідував акваторію Чорного моря у квітні.

“Присутність USS Porter в Чорному морі має вирішальне значення для створення безпечного морського середовища та забезпечення свободи судноплавства. USS Porter і його команда з нетерпінням очікують спільної роботи в Чорному морі разом із нашими союзниками та партнерами в підтримку взаємних морських інтересів в регіоні” − сказав командир корабля Крейг Трент.

Військовий корабель буде брати участь у морських операціях разом із союзниками та партнерами по НАТО − Туреччиною, Румунією, Болгарією, Грузією і Україною.

Читайте також:
До Чорного моря зайшов американський есмінець USS Ross

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна