Рада ухвалила закон про врегулювання процедури визначення статусу особи без громадянства

 

Верховна Рада у вівторок, 16 червня, проголосувала в другому читанні за законопроєкт №2335 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства”.

За відповідний документ проголосував 331 народний депутат, передає “Інтерфакс-Україна”.

Закон встановлює процедуру визнання особою без громадянства, що в подальшому дасть змогу таким особам законно перебувати на території України, отримати документ, що посвідчує їхню особу та підтверджує законність проживання на території України, – посвідку на тимчасове проживання та посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Згідно із законом, люди, що отримали статус без громадянства і проживають у такому статусі на території України понад два роки зможуть отримати дозвіл на імміграцію та посвідку на проживання.

Також законом внесені зміни до Кодексу адміністративного судочинства та законів України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, “Про імміграцію”, “Про безоплатну правову допомогу”, “Про судовий збір”, “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”, “Про виконавче провадження ” тощо.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР розслідуватиме спробу “слуги народу” Олександра Дубінського отримати паспорт Румунії.

Читайте також:
Україна не визнає примусової паспортизації РФ в окупованому Криму, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна