Окупанти на Донбасі саботують роботу КПВВ

 

Російські окупанти на Донбасі саботують постійну роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду в районі операції Об’єднаних сил.

Про це у вівторок, 16 червня, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Згідно з розпорядженням командувача ООС, 16 червня на КПВВ “Станиця Луганська” пропускні операції здійснюватимуться з 07:00 до 18:00.

“Станом на 11:00 через КПВВ “Станиця Луганська” на контрольовану територію прослідували 75 осіб. Проте громадянам варто враховувати, що окупанти лише частково розблокували переміщення людей на цьому напрямку. При наданні дозволу на перетин лінії розмежування бойовики ОРЛО керуються так званими “списками бажаних осіб”. Відповідно, спроби вільного переміщення людей в обох напрямках блокуються російськими найманцями”, – наголосили в ДПСУ.

За даними прикордонників, починаючи з 10 червня навпроти контрольного пункту “Станиця Луганська” окупанти не пропустили 28 осіб.

“Після того, як бойовики починають повертати непропущених осіб на підконтрольну українській владі територію, прикордонники зі складу Об’єднаних сил, з міркувань безпеки, змушені припиняти пропускні операції”, – пояснили у відомстві.

Водночас на КПВВ “Мар’їнка” можна було перетнути лінію розмежування з 11:00 до 14:00, але оскільки російські збройні формування повністю перекрили рух у межах цього дорожнього коридору, охочих перетнути лінію розмежування не було, повідомили у Держприкордонслужбі.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні окупанти на Донеччині знову блокували функціонування гуманітарних дорожніх коридорів через КПВВ “Станиця Луганська” і “Мар’їнка”.

Читайте також:
Спецпредставниця ОБСЄ в ТКГ закликала продовжити роботу для відновлення роботи КПВВ на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна