Умисне вбивство з позначкою “природня смерть”: поліція береться розслідувати загибель ультрамарафонки Катющевої

 

Одеські поліцейські заявили, що починають розслідування за фактом смерті ультрамарафонки та членкині збірної команди України з добового бігу Катерини Катющевої.

Про це в понеділок, 15 червня, повідомили в пресцентрі поліції Одещини.

“Попередньо подію кваліфіковано за ч.1 ст.115 (умисне вбивство з позначкою “природня смерть”) Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці додають: про те, що 14 червня, о 20.00, пацієнтка померла, поліцейським стало відомо від лікарів сьогодні, 15 червня, близько 10-ї години ранку.

“Для встановлення причини смерті тіло жінки направлене на судово-медичну експертизу”, – додали поліцейські.

Наразі слідчими Суворовського відділу поліції вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як інформувала “Новинарня“, під час ультрамарафону “Ультратрейл Куяльник” в неділю, 14 червня, загинула ультрамарафонка та член збірної команди України з добового бігуКатерина Катющева.
Після отриманого навантаження дівчина померла в лікарні від інсульту.

Дівчину шукали понад вісім годин спортсмени, волонтери, родичі та поліція разом з кінологами. Розглядали версію з викраденням. Виявилося, що спортсменка спочатку зазнала теплового удару, а потім, пролежавши до ночі, — переохолодження.

Забіг проходить на північно-західному узбережжі Одеської затоки в найнижчій точці України – мінус 5 метрів від рівня моря.

Бігунам слід було подолати за 14 годин майже 70 км під пекучим сонцем на майже пустельній території з високим вмістом солі у ґрунті.

Читайте також:
У Києві від коронавірусу помер 35-річний спортсмен без хронічних хвороб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна