У Китаї знову спалах коронавірусу на ринку. Кажуть, інфекцію завезли з Європи

 

Влада китайської столиці Пекіна запровадила в кількох мікрорайонах міста режим надзвичайної ситуації, після того, як на місцевому ринку “Сіньфаді” було зафіксовано спалах коронавірусу SARS-CoV-2.

Запроваджений режим передбачає обмеження на пересування для громадян, закриття шкіл та спортивних закладів і обов’язкове вимірювання температури у відвідувачів магазинів та інших громадських місць, повідомляє Reuters.

Усі нові випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2 пов’язані з оптовим ринком “Сіньфаді”, розташованим на півдні Пекіна. Це один із найбільших ринків не лише в Китаї, а й в усій Азії. Він займає територію понад 100 гектарів, а працюють там понад 10 тисяч осіб. Продукція з цього ринку, крім Пекіна, поставляється в багато північних регіонів країни.

Осередок коронавірусу був виявлений після того, як уперше за 55 днів у Пекіні на COVID-19 захворів місцевий мешканець, який не виїздив за межі міста і не контактував ні з ким, хто б недавно приїхав.

Згодом з’ясувалося, що на початку червня цей чоловік ходив на ринок.




У зв’язку з цим заступниця голови Держради КНР Сунь Чуньлань закликала до “найсуворішого епідеміологічного розслідування” на “Сіньфаді” та поблизу нього, а також до “ретельного відстеження джерел” походження інфекції.

“Необхідно збільшити можливості Пекіна в проведенні тестів на виявлення РНК коронавірусу, щоб охопити всі ключові райони та групи населення, а також розширити масштаби тестування для швидкого виявлення інфекції та безсимптомних носіїв COVID-19”, – заявила Чуньлань.

Як стверджує китайська влада, попередні дослідження показали, що вірус, імовірно, потрапив у Пекін з Європи із замороженою рибою. З огляду на низьку температуру, вірус зберігся при транспортуванні, після чого вже на ринку ним заразилися люди, які брали ці продукти руками.

Експерти виявили коронавірус у пробах з дошки, на якій обробляли імпортованого лосося, повідомило видання “Сіньцзінбао” з посиланням на директора ринку. Риба надійшла на базар із закритого ринку морепродуктів “Цзіншен”, де раніше був виявлений осередок інфекції.

Після появи цієї інформації пекінські мережеві супермаркети протягом ночі вилучили з продажу весь лосось.

За останні чотири дні в місті зафіксували 79 нових випадків інфікування коронавірусом – такої статистики в Пекіні не було з лютого. Крім цього, кілька випадків захворювання, пов’язаних із “Сіньфаді”, були виявлені в трьох інших провінціях Китаю.

Через новий спалах інфекції звільнені з посад начальник ринку та заступник начальника району Фентай, де він розташований.

Влада Пекіна оголосила про намір протестувати на коронавірус усіх працівників “Сіньфаді”. Перші шість тисяч проб вже показали негативні результати.

Усіх, хто відвідував ринок починаючи з 30 травня – а це близько 200 тисяч осіб – також планують надалі протестувати. Поки що їм рекомендовано дотримуватися 14-денної ізоляції вдома.

Читайте також:
У Китаї в місті на кордоні з РФ – спалах коронавірусу

ВООЗ ухвалила резолюцію про розслідування щодо пандемії COVID-19. Китай не згадали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна