Іспанська телерадіокомпанія опублікувала карту з “російським” Кримом

 

Іспанська телерадіокомпанія RTVE оприлюднила інфографіку про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 у світі, на якій мапа України відображена без анексованого Криму, а півострів позначений частиною Росії.

Про це в понеділок, 15 червня, повідомляє “Крим.Реалії”.

Якщо навести курсор на Крим, він буде позначений кольором, яким позначена й сусідня Росія.

Реакції української сторони на таке відображення мапи поки що немає – Міністерство закордонних справ України та посольство України в Іспанії наразі не коментували появу у виданні мапи з “російським” Кримом.

Як повідомили читачі “Крим.Реалії”, на адресу телекорпорації вже надсилали запити з проханням пояснити причину публікації такої мапи, проти поки що відповіді не було.

Схожі інциденти, коли видання публікують карту, де Крим позначений як частина Росії, стаються регулярно. Українські дипломати звертаються до видань із вимогою виправити помилку.

Читайте також:
Французьке видання опублікувало карту COVID-19 з “російським” Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна