Для Криму прогнозують найпровальніший курортний сезон за 15 років

 

Кримський бізнесмен Олег Зубков, який є власником зоопарку “Казка” в Ялті і сафарі-парку “Тайган” у Білогірському районі, впевнений, що курортний сезон 2020 року стане найбільш провальним за останні 10-15 років.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам “Крим.Реалії”.

“Через плутанину, через відсутність чітких команд, через ситуативні рішення, які без кінця схвалює уряд, немає чіткої картини сезону. Але люди заздалегідь планують свій відпочинок, заздалегідь купують квитки, і з імовірністю 90 відсотків можна говорити про зрив сезону в Криму. Це буде найбільш провальний сезон за останні 10-15 років. Люди бояться їхати в невідомість, бояться потрапити в обсерватор”, – пояснив Зубков свої прогнози.

У російському Міністерстві курортів і туризму Криму зазначили, що жителі сусідньої Росії можуть бронювати відпочинок на півострові з 1 липня. При цьому, як стверджує чиновник, кількість звернень від росіян, які цікавляться відпочинком на кримських курортах, зросла в 20 разів.

Повідомляється, що з 15 червня для кримчан, а також зареєстрованих у Криму і Севастополі громадян, починають працювати санаторії, пансіонати, готелі та мотелі.

Підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов оголосив, що з 15 червня на території півострова “повністю знімається режим самоізоляції для всіх категорій громадян”. Разом із цим також скасовується обов’язкова обсервація для туристів із Росії.

У Криму мають намір відкрити для туристів цього сезону понад 400 пляжів, які, як запевняють, працюватимуть із дотриманням всіх протиепідемічних заходів в умовах пандемії коронавірусу.

Читайте також:
Кримський півострів відкриють для російських туристів з 1 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна