КПВВ “Станиця Луганська” почав працювати після тримісячної перерви

 

У суботу, 13 червня, було відновлено роботу пішого переходу на контрольному пункті в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”, закритого ще в березні через карантинні обмеження.

Як інформує пресцентр штабу Об’єднаних сил, із 7.00 до 13.00 здійснювався пропуск людей із тимчасово непідконтрольної уряду України частини Луганської області, а з 13:00 до 17:00 – у зворотному напрямку.

“За цей час в обидва боки лінію розмежування перетнуло 120 громадян: 90 на підконтрольну уряду України територію та 30 – у зворотному напрямку”, – зазначено в повідомленні.

Таким чином, КПВВ в Станиці Луганській запрацював після майже тримісячної перерви.

Пропуск людей і транспорту на КПВВ “Мар’їнка” та “Станиця Луганська” був дозволений із 10 червня. Однак перетин лінії розмежування цивільними громадянами кілька днів поспіль блокували окупаційні війська та їх маріонеткові адміністрації. Цим самим вони “загострювали і без того складну гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу”, зазначають у штабі ОС.

“Дії української сторони щодо відновлення руху через гуманітарні дорожні коридори почали досягати своєї мети. Російські збройні формування були вимушені частково розблокували перетин лінії розмежування з тимчасово окупованим Луганськом”, – сказано в повідомленні пресцентру Об’єднаних сил.

КПВВ Станиця Луганська, 13 червня 2020. Фото: пресцентр штабу ОС

Водночас, з вини незаконних збройних формувань РФ, досі не функціонує контрольний пункт в’їзду-виїзду “Мар’їнка” в Донецькій області. Українські прикордонники сьогодні пропустили у бік тимчасово окупованої території одну людину на автомобілі, яка через декілька годин повернулася назад, оскільки отримала відмову від озброєних російських найманців.

“Загарбники продовжують демонструвати повну байдужість до проблем мирних мешканців та не пропускають людей в обидва боки уже четверту добу поспіль. Яскравим прикладом цинічного поводження з мирними мешканцями є те, що окупанти уже понад дві доби утримують перед своїм блокпостом двох осіб на легковому автомобілі, вперто не дозволяючи їм проїхати до рідної домівки… Наші прикордонники зі складу Об’єднаних сил, за необхідності, готові забезпечити повернення цих громадян назад на підконтрольну уряду України територію”, зазначили в штабі ОС.

Читайте також:
Україна поновлює роботу КПВВ на межі з Кримом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна