Європарламент застерігає від політичного переслідування Порошенка

 

У Європейському парламенті пильно стежать за справою п’ятого президента України, лідера “Європейської солідарності” Петра Порошенка, та застерігають від його переслідування з метою політичної боротьби.

Як передає в п’ятницю, 12 червня, “Європейська правда”, про це йдеться у заяві голови делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Вітольда Ващиковського, голови делегації Європарламенту в парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Андрюса Кубілюса і віцеголови делегації Європарламенту у парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС Траяна Бесеску.

“Європейський парламент неодноразово виступав за європейську перспективу України, зокрема в резолюціях. Цей орган вважає Україну частиною нашої європейської родини, не тільки через геополітичні причини, а й тому, що наші суспільства поділяють одні й ті ж цінності”, – заявили члени Європейського парламенту.

Вони наголосили, що завдяки Угоді про асоціацію Україна і ЄС взяли на себе зобов’язання розвивати тісні та міцні відносини на основі поваги демократичних принципів, верховенства права, належного управління, прав людини та основних свобод.

“Серед наших спільних стандартів ідея рівності всіх громадян перед законом, презумпція невинуватості і право на справедливий суд. Судові розгляди повинні ґрунтуватися тільки на фактах і не повинні використовуватися як засіб політичної боротьби”, – попередили євродепутати.

“Справа колишнього президента Порошенко буде пильно відстежуватися у цьому органі (Європарламенті, – “Н”), і ми віримо, що нинішня адміністрація України буде дотримуватися найвищих стандартів верховенства права і справедливості”, – додали вони.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно ДБР за дорученням генпрокурорки Ірини Венедіктової оголосило про підозру Петрові Порошенку.

Читайте також:
“Євросолідарність” заявила про незаконне стеження за Порошенком. І вимагає порушити справу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна