ЄС виділив €809 тисяч переміщеному з Донецька технічному університету

 

Європейський Союз виділив 809 тисяч євро на розвиток переміщеного Донецького національного технічного університету.

Про це у п’ятницю, 12 червня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу представництва ЄС в Україні.

Кошти виділені в рамках проєкту “Енергоефективний цифровий університет для промоції технічних інновацій”, що фінансується Європейським Союзом.  Його мета – провести заходи з енергоефективної модернізації, цифровізації та впровадження технічних інновацій.

В рамках проєкту, що триватиме з 2019 по 2021 роки, буде виділено  899 283 євро. У тому числі співфінансування від університету складає 90 тисяч євро. Партнером в реалізації проєкту є Покровська міська рада.

Загалом ЄС профінансує дев’ять проєктів з підтримки переміщених вищих навчальних закладів на підконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей на загальну суму 10 млн євро.

Як відомо, у жовтні 2014 року через збройний конфлікт на Сході України Донецький національний технічний університет перемістили до Покровська на Донеччині.

Читайте також:
Уроки вірусу. Дистанційна школа під час карантину: нові виклики і вікно можливостей для системи освіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна