Москва заявляє, що “ЛДНР” могли б ввести Януковича в ТКГ, – ЗМІ

 

У Москві вважають, що угруповання “ДНР” і “ЛНР” могли б ввести в переговори колишнього президента України Віктора Януковича та оголосити його представником української сторони.

Про це пише “Комерсант” з посиланням на джерело в російських держструктурах, яке включене в переговорний процес.

Так співрозмовник журналістів відреагував на введення в ТКГ переселенців Дениса Казанського та Сергія Гармаша.

Він назвав залучення Україною в переговори “альтернативних представників” Донецька та Луганська “відволікаючим маневром”, що, буцімто, демонструє небажання української сторони виконувати Мінські угоди і домовленості, досягнуті на грудневому саміті “нормандської четвірки” в Парижі.

За його словами, Казанського та Гармаша і Москва, і “ЛДНР” розглядають як членів української делегації, а не представників ОРДЛО.

“Київ не може сам призначити представників конфліктуючої сторони. Їх повинен Донецьк і Луганськ представляти. А якщо “ДНР” і “ЛНР” приведуть експрезидента України Віктора Януковича і будуть з ним говорити про врегулювання конфлікту?” – заявило джерело видання.

Як інформувала “Новинарня“, 9 червня стало відомо, що українські журналісти, переселенці з Донецька Денис Казанський та Сергій Гармаш долучені до роботи в рамках Тристоронньої контактної групи з боку Києва.

Читайте також:
Переселенці в мінській ТКГ: плюси, мінуси, перспективи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна