Суд арештував ексміністра Кожару, підозрюваного у вбивстві. Застава – 14 мільйонів

 

Суд обрав запобіжний захід для колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари, який підозрюється у вбивстві, й ухвалив заарештувати його з альтернативою застави в 14 мільйонів гривень.

Про це в четвер, 11 червня, повідомила пресслужба Київського апеляційного суду.

“Застосовано до підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 липня 2020 року із визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 14 083 400 гривень з  покладенням на підозрюваного, у разі внесення застави, обов’язків, передбачених ч. 5 ст.194 КПК України. Підозрюваного К. взято під варту у залі суду”, – повідомили в суді.

Читайте також:
Підозрюваний у вбивстві ексміністр Кожара вийшов із СІЗО під заставу

Нагадаємо, 22 лютого у будинку в селі Чайки Київської області був виявлений мертвим 56-річний бізнесмен Сергій Старицький. Він із 1992 року займався рекламною та видавничою справою, свого часу був главою компанії “Перехід-media”, президентом хокейного клубу “Сокіл”, керівником департаменту міжнародних зв’язків Держтелерадіо України, входив до керівництва телеканалу “Інтер”, очолював холдинг Atlantic Group.
Смерть Старицького настала в будинку його друга, колишнього міністра закордонних справ України часів Януковича Леоніда Кожари. За даними поліції, Старицький, Кожара та його дружина влаштували застілля, після чого гостя знайшли застреленим із пістолета Кожари Jericho 941.

Спершу правоохоронці розглядали як основну версію самогубство, однак надалі перекваліфікували інцидент на умисне вбивство.
Друг і брат Старицького заявляли, що, за висновками правоохоронців, смертельний постріл було здійснено з кількох метрів, а 23 лютого життєлюб Сергій планував відзначати День радянської армії.
За інформацією журналістів, поліцейські експертизи встановили, що сліди продуктів пострілу є на одязі дружини Кожари Марини Козерод. У Старицького таких слідів не було.

Леонід Кожара був нардепом від Партії регіонів 2012 року. Обіймав посаду міністра закордонних справ в уряді Миколи Азарова у 2012-2014 роках (зокрема під час Революції Гідності). Противник євроінтеграції.
Був членом КПРС та Партії регіонів, надалі – партії “Соціалісти”.
У грудні 2018 року партія “Соціалісти” висувала кандидатуру Кожари на виборах президента, але балотуватися він не став.

Читайте також:
У Львові міністр Малюська перевірив СІЗО і платну камеру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна