У Мінську українська делегація на чолі з Резніковим зустрілася з російською стороною ТКГ

 

У Мінську українська делегація зустрілася з російською стороною Тристоронньої контактної групи для обговорення “підвищення ефективності роботи ТКГ”.

Таке лаконічне повідомлення видала пресслужба Банкової надвечір в четвер, 11 червня.

Зазначається, що “в межах робочого візиту” до Білорусі українська делегація зустрілася з російською стороною ТКГ.

Мета: “обговорення підвищення ефективності” роботи групи.

“Зустріч відбулася в межах виконання домовленостей лідерів Нормандського формату та у продовження зустрічей української делегації в Берліні 2 червня й напередодні робочої поїздки української делегації в Париж 12 червня”, – інформують в ОПУ.

У пресслужбі Міністерстерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що ураїнську делегацію очолює віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Увійшли до неї також голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін, міністр оборони України Андрій Таран, керівник офісу президента України Андрій Єрмак, представники Міністерства закордонних справ України та інші офіційні особи.

Повідомляється, що в рамках візиту запланована зустріч з віцепрем’єр-міністром Республіки Білорусь Юрієм Назаровим. На порядку денному широкий спектр ініціатив для поглиблення двостороннього співробітництва.

“Нашому уряду сьогодні 100 днів, а білоруський оновлено тиждень тому. Ми хочемо оперативно підхопити усі процеси на двосторонньому рівні, щоб не було пауз. Адже Білорусь для України – це більше ніж сусід чи партнер, спільних тем – безліч, від екології до питань безпеки”, – сказав Резніков.

За його словами, багато питань мають комплексний характер, потребують координації дій усіх гілок влади.

“Саме тому в делегації не тільки урядовці, але й керівник одного з ключових парламентських комітетів Андрій Костін. Окремий наголос буде зроблено на міжрегіональному співробітництві. Зараз на порядку денному підготовка до третього Форуму регіонів України та Республіки Білорусь, який має відбутися восени у Гродно за участі президентів наших країн. Керівник офісу президента України Андрій Єрмак спілкуватиметься зі своїм білоруським візаві”, – зазначив Резніков.

Також під час поїздки запланована окрема зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони Республіки Білорусь Віктором Хреніним.

“Українська делегація повернеться до Києва пізно ввечері”, – зазначається в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, 9 червня стало відомо, що українські журналісти, переселенці з Донецька Денис Казанський та Сергій Гармаш долучені до роботи в рамках Тристоронньої контактної групи з боку Києва.

Читайте також:
Росія – не протестувала, “ЛДНР” – хамили: як відреагували на введення в ТКГ проукраїнських переселенців з Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна