В ОРЛО вже п’ять днів немає мобільного зв’язку від оператора Vodafone

 

На тимчасово окупованій території Луганської області пропав мобільний зв’язок від оператора Vodafone у зв’язку з відключенням станцій від електропостачання.

Про це в четвер, 11 червня, повідомила прессекретарка Vodafone Вікторія Павловська у коментарі “Українській правді”.

“Щодо непідконтрольної території Луганської області. Там дійсно зараз ми не бачимо в мережі ті базові станції, які там працюють. Причина – те, що ми бачимо через систему віддаленого контролю за електромережею, – це відсутність електроживлення”, – коментує Павловська.

За її словами, у компанії немає можливості фізичного доступу до станцій, тому вони не можуть ні поремонтувати, ні навіть перевірити, що точно там сталося.

Павловська також додала, що зараз компанія ніяк не може вирішити це питання, тому що це повинно вирішуватися на державному рівні.

За даними жителів тимчасово окупованого Луганська, бойовики запустили фейк, що мобільний зв’язок оператора Vodafone Ukraine нібито спеціально відключила Україна, реагуючи на прийняття так званого “закону про російську мову”.

При цьому співрозмовники видання “Ліга.нет” відзначили, що багато місцевих жителів взагалі нічого не знають про прийняття цього псевдозакону, і загалом “вже звикли, що тут постійно щось відключають”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна