МЗС оновить процедуру отримання українських віз для іноземців

 

Кабмін у середу, 10 червня, підтримав ініціативу Міністерства закордонних справ, яка має зробити оформлення українських віз для іноземців зручним і сучасним, а також підвищити безпеку мандрівників.

Про це повідомили у пресслужбі МЗС.

Зокрема, нововведення дозволять закордонним дипломатичним установам оформлювати українські візи з використанням сучасних цифрових технологій збору біометричної інформації (відцифрованих відбитків пальців рук та відцифрованого образу обличчя).

Підтримана урядом ініціатива МЗС передбачає внесення змін до закону “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”.

Найближчим часом відповідний проект закону внесуть на розгляд Верховної Ради.

“Знайомство з Україною іноземця, який планує подорож, починається з отримання української візи. Іноді це взагалі перша зустріч з Україною. Враження від неї повинні бути якомога більш позитивними. Це має бути зустріч із сучасною прогресивною країною. Водночас нова процедура також підвищить рівень безпеки подорожуючих”, – вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

На його думку, це дозволить гармонізувати законодавство у міграційній сфері та підвищити зручність і безпеку подорожей іноземців до України. Зміни також оптимізують взаємодію МЗС з іншими державними органами.

Читайте також:
Уряд призначив Еміне Джапарову заступницею глави МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна