Під ДБР, куди прийшов на допит Порошенко, влаштували виставку картин

 

П’ятий президент, народний депутат від партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань у справі про переміщення через кордон картин всесвітньо відомих художників, у якій Печерський райсуд ухвалив рішення про його примусовий привід.

Під приміщенням відомства активісти влаштували виставку репродукцій відомих картин, на яких замість оригінальних героїв зображені обличчя президента Володимира Зеленського, генпрокурора Ірини Венедіктової і керівників ДБР, передає “Укрінформ”.

“Сьогодні на вулиці під ДБР відбувається справжня мистецька подія. Зустріч з прекрасним. А шанувальники мистецтва у нас сидять у ДБР… Я гублюся в догадках, навіщо я їм сьогодні тут знадобився? Можу передбачити, що вони хочуть вибачитися за брутальне порушення закону, коли озброєний до зубів спецназ ДБР штурмував не Слов’янськ, а Національний музей Гончара, ламаючи двері”, – сказав Порошенко перед допитом, звертаючись до своїх прихильників і журналістів.

Активісти, які рийшли підтримати п’ятого президента, влаштували під стінами імпровізовану виставку з репродукціями відомих картин, на яких замість оригінальних героїв зображені обличчя президента Володимира Зеленського, генпрокурора Ірини Венедіктової і керівників ДБР.

“Виставка картин світових художників просто на ґанку біля ДБР. Поспішайте побачити, тільки один день, без смс і реєстрації”, – іронізує на сторінці у фейсбуці Юрій Бірюков. 

Як інформувала “Новинарня“, п’ятому президенту України Петру Порошенку оголосили про підозру у Державному бюро розслідувань за дорученням генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Читайте також:
Герасимов: Працівники ДБР викрали митні декларації до картин із музею Гончара

Нагадаємо, 26 травня у столиці спецпризначенці Державного бюро розслідувань штурмували музей Івана Гончара, де раніше п’ятий президент Петро Порошенко презентував колекцію картин. Правоохоронці пробули там декілька годин і вивезли з будівлі митні декларації до цих творів мистецтва.

Народний депутат від “Європейської солідарності” Артур Герасимов написав заяву до правоохоронних органів щодо дій працівників Державного бюро розслідувань після того, як вони прорвалися до музею Гончара. Його директор – Петро Гончар – також також подав заяву до поліції через пошкодження майна музею.

Як інформувала “Новинарня“, п’ятий президент України та народний депутат від “Європейської солідарності” Петро Порошенко не прийшов на допит у ДБР, який був призначений на 26 травня.

Читайте також:
Порошенка викликають на допит у ДБР у справі про контрабанду картин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна