Уряд скоротив кількість членів правління Укрзалізниці

 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №815 від 7 жовтня 2015 року, які встановлюють чисельність правління АТ “Укрзалізниця” у кількості шести осіб разом із головою правління

Відповідну постанову уряд ухвалив на своєму засіданні в середу, 10 червня, повідомляє “Укрінформ”.

“Встановлення чисельності правління у кількості шести осіб, сприятиме покращенню бізнес-процесів, перерозподілу функцій та напрямків роботи, що своєю чергою призведе, зокрема, і до оптимізації фонду оплати праці “Укрзалізниці”, а також зменшить юридичні ризики, пов’язані із тим, що у разі неможливості хоча б одного члена правління взяти участь у засіданні, воно не буде вважатися правочинним”, – зазначається у пояснювальній записці.

Кабінет міністрів України 15 квітня схвалив пропозицію наглядової ради Укрзалізниці звільнити Желька Марчека від виконання обов’язків голови правління та призначити Івана Юрика новим виконуючим обов’язки голови правління компанії.

Юрик був призначений членом наглядової ради “Укрзалізниці” у червні 2018 року та брав участь у роботі комітетів із стратегії, фінансів та аудиту.

Згодом, у червні 2019 року, на конкурсній основі був обраний фінансовим директором та членом правління компанії. Відтоді він очолював напрямок стратегічних фінансів та інвестицій.

Іван Юрик виконуватиме обов’язки очільника “Укрзалізниці” до завершення конкурсу на посаду голови правління компанії, який наразі триває, та призначення в установленому порядку постійного голови правління державного перевізника.

Як інформувала “Новинарня“, в “Укрзалізниці” заявили, що повноцінне пасажироперевезення відновлять не раніше вересня.

Читайте також:
Укрзалізниця допустила до тендеру компанію, пов’язану з російським бізнесом та Медведчуком, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна