Штаб Військово-повітряних сил США вперше очолив афроамериканець

 

Сенат Конгресу США схвалив призначення на посаду начальника штабу Військово-повітряних сил афроамериканця генерала Чарльза Брауна.
Його кандидатуру висунув президент США Дональд Трамп.

Про це у вівторок, 9 червня, інформує The Hill.

Сенатори одноголосно підтримали кандидатуру Брауна на цей пост.

Наголошується, що вперше штаб ВПС очолить темношкірий військовий.

Видання пише, що з призначенням Брауна афроамериканець знову з 1993 року увійде до складу Комітету начальників штабів американських ЗС, коли його головою був Колін Пауелл, який згодом став держсекретарем.

Трамп висунув кандидатуру Брауна на посаду начальника штабу військово-повітряних сил ще в березні, але його підтвердження було відкладено через невизначеність в розкладі Сенату на тлі пандемії коронавірусу.

Браун став 22-м начальником штабу, це найстарша посада в повітряних силах країни.

Зайнявши цю посаду, він також увійде до складу Об’єднаного комітету начальників штабів національних збройних сил.

Президент США Дональд Трамп привітав нового начальника штабу з призначенням приблизно за півгодини до голосування в Сенаті. Він заявив, що буде радий працювати з таким патріотом і лідером, як Браун.

Браун є чотиризірковим генералом ВПС США.

З липня 2018 року Браун був командувачем Тихоокеанськими ВПС. До цього був заступником голови Центрального командування ЗС США.

Варто акцентувати, що призначення генерала-афроамериканця відбулося на тлі масових протестів у США, що спалахнули після смерті Джорджа Флойда.

Читайте також:
“Расизм іде на**й”: нардеп Беленюк підтримав акції протесту в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.