Кількість нових випадків COVID-19 дозволяє виходити з карантину, – Ляшко

 

Головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 дозволяє поступово виходити з карантину.

Про це він сказав під час пресбрифінгу в середу, 10 червня, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Послаблення карантину – це вимушений крок, на який іде наша країна з урахуванням стабілізації епідемічної ситуації та запуском економіки. Тому, розробляючи етапи послаблення або виходу з карантину, ми шукаємо баланс, щоб не було різкого зростання випадків коронавірусної хвороби. Динаміка, яку ми помічаємо, залишається в нашій стратегії стримування, тобто кількість випадків не перевищує середню визначену нами кількість, що дозволяє нам переходити до наступних етапів послаблення”, – зазначив Ляшко.

За його словами, спостерігається “скорочення кількості госпіталізацій та кількості людей, які потрапляють у відділення інтенсивної терапії”.

“Це може свідчити про те, що впроваджені заходи працюють. А також є припущення, що вірус у літній період може втрачати свою агресивність”, – розмірковує головний санлікар.

Він повідомив, що станом на ранок 10 червня майже 3,2 тисячі ліжок зайняті пацієнтами з коронавірусною хворобою, 98 людей під’єднані до апаратів штучної вентиляції легенів.

Читайте також:
Сонце, море і… COVID? Чи знищать коронавірус ультрафіолетові промені й солона вода

Як писала “Новинарня“, за попередню добу, 9 червня, в Україні діагностували 525 нових випадків коронавірусної хвороби. При цьому за добу одужали 357 осіб, померли – 23.

Таким чином, упродовж доби кількість активних випадків захворювання на COVID-19 збільшилася на 145. Для порівняння: у вівторок поточне число хворих зросло на 164 особи, в понеділок – на 313, у неділю – на 232 особи, у суботу – на 95, у п’ятницю +208, четвер +113, тоді як тиждень тому, в минулу середу – зменшення на 69.

Як можна відстежити за нашою інфографікою, приблизно такою ж динаміка була протягом травня, тоді як у квітні приріст активних випадків захворюваності на COVID-19 був вищим.

За весь час епідемії коронавірус було діагностовано у 28 381 українця, із них 12 769 одужали, та 833 – померли.

Наразі в Україні 14 779 активних випадків COVID-19.

За даними МОЗ, станом на 9 червня до наступного етапу виходу з карантину не були готові 7 областей та Київ, усі – за показником інцидентності (тобто кількість інфікованих перевищувала 12 на 100 тисяч населення).

На ранок 10 червня в одній з цих областей, Тернопільській, інцидентність знизилася до “норми”. Таким чином, неготовими до чергового послаблення карантинних обмежень залишаються місто Київ та 6 областей: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська та Чернівецька.

Читайте також:
Карантин врятував від коронавірусної смерті мільйони життів, – науковці

Міністр юстиції про законність карантину: “Ми пройшли по самому краю повноважень”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна