Туреччина і Росія домовились про постачання другої партії С-400

 

Анкара і Москва досягли принципової згоди щодо постачання другого комплекту зенітно-ракетних комплексів С-400 до Туреччини.

Як передає “Європейська правда”, про це у понеділок, 8 червня, заявив очільник Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір.

За його словами, залишилося провести “технічні роботи з трансферу технологій, деталей спільного виробництва, дорожньої карти”.

Поставки першої партії С – 400 для Анкари почалися в липні 2019 року. Сума контракту склала $2,5 млрд.

На початку травня цього року Демір повідомляв, що Анкара вже ввела в дію деякі елементи придбаних у Росії С-400.

Також він зазначав, мовляв, “незважаючи на те, що угода про постачання передбачає, зокрема, навчання або технічне обслуговування і підтримку”, російські фахівці не зможуть мати вільний доступ до систем С-400. Такий доступ буде тільки у турецьких фірм і ВПС Туреччини.

Нагадаємо, купівля Туреччиною російських зенітно-ракетних систем С-400 зіткнулася з критикою союзників Анкари по НАТО, зокрема, США.

Читайте також:
У Міноборони Греції заявили про готовність до військового конфлікту з Туреччиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.