Росія – не протестувала, “ЛДНР” – хамили: як відреагували на введення в ТКГ проукраїнських переселенців з Донбасу

 

Журналіст Денис Казанський, який брав участь у переговорах політичної підгрупи в Тристоронній контактній групі в новому форматі розповів, що представник Росії не висловлював протесту проти участі в засіданні переселенців.
Втім, представники “ЛДНР” намагалися провокувати українську сторону.

Про це Казанський написав на фейсбуці надвечір у вівторок, 9 червня.

За словами Казанського, сьогоднішня відеоконференція розпочалася із запізненням на 40 хвилин через російську сторону.

“Представники угруповань “ЛДНР”, які називають себе представниками ОРДЛО, на нашу появу нервово відреагували, хамили, намагалися провокувати сварки, але до цього всі були готові, тому відреагували спокійно”, – зазначив він.

“Намагаючись хоч якось перекрутити ситуацію на свою користь і зберегти обличчя, представник “ЛНР” Родіон Мірошник кілька разів називав нас “представниками консультативної ради”, на що модератор конференції пан П’єр Морель підкреслив, що консультативна рада не створювалася”, – додав Казанський.

Він також розповів, що російський представник Олексій Дмитрієвський не висловлював протест проти появи переселенців в українській делегації.

Казанський додав, що більш конкретні результати можуть з’явитися після завтрашнього основного засідання Тристоронньої контактної групи.

Як інформувала “Новинарня“, 9 червня стало відомо, що до політичної підгрупи в якості представників ОРДЛО приєдналися журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, а також лікар Костянтин Лібстер і голова громадської організації “Луганське земляцтво” Вадим Горан.

Читайте також:
Спостерігач від Луганська в ТКГ Дейнего має громадянство Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна