Заворушення у США: в Сіетлі водії в’їхав у натовп та почав стріляти

 

В американському місті Сіетл у натовп учасників антирасистської акції в’їхав автомобіль. Після цього водій вийшов із машини та почав стріляти. Один із присутніх на акції отримав поранення.

Про це повідомило видання The Seattle Times у репортажі з маніфестації, що відбулася ввечері в неділю, 7 червня.

“Ввечері в неділю чоловік на автомобілі в’їхав у натовп протестувальників, вийшов з автівки та відкрив вогонь. Чоловік, який намагався зупинити нападника, поранений”, – ідеться в повідомленні.

26-річний постраждалий із пораненням у руку був доставлений до лікарні в задовільному стані. Стрілець-водій затриманий.

Читайте також:
Black Lives Matter: демонстрації й сутички перекинулися зі США на Європу

Як інформувала “Новинарня“, 25 травня в Міннеаполісі, штат Міннесота (США), спалахнули масові заворушення через смерть 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. Він помер під час затримання білим офіцером поліції Дереком Шовеном, який коліном притис його шию до землі й не відпускав.

За даними CNN, раніше на поліцейського Шовена вже подавали 18 скарг.

Поліція Міннеаполіса заявила, що Флойд нагадував підозрюваного, якого розшукували за намагання розплатитись у продуктовому магазині підробною 20-доларовою банкнотою, і чинив спротив під час арешту.

Перехожі зняли затримання Флойда на відео і розмістили запис в інтернеті, цей запис швидко поширився та викликав обурення мас, передусім афроамериканців та лівих.

Поліція Міннеаполіса звільнила з роботи всіх чотирьох поліцейських, які проводили арешт, що призвів до смерті Флойда.

У ніч з 28 на 29 року протести переросли в погроми – в Міннеаполісі люди спалили поліцейську дільницю, трощили вітрини магазинів і грабували їх, а також підпалювали автомобілі. У наступні дні виступи й безлади перекинулися на інші міста і штати Америки. У Вашингтоні, Нью-Йорку та інших містах через заворушення ввели комендантську годину.

У маніфестаціях і заворушеннях беруть участь різні політичні, суспільні, расові групи – як ліві, так звані “антифа”, темношкірі, так і частково білі. Акції поєднуються з насильством, погромами й пограбуваннями різних установ, магазинів тощо.

Читайте також:
АНТИФЕЙК: Богдан Вечірко, який в’їхав у натовп в Міннеаполісі – іммігрант у США, а не військовий ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна