Перед Трійцею ворог бив зі 120-мм мінометів і ПТРК, п’ять бійців ЗСУ отримали поранення

 

Минулої доби, 6 червня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські позиції з важких мінометів калібру, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні 7 червня.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) на підступах до Опитного та Старогнатівки противник випустив у бік українських оборонних укріплень понад 30 мін калібру 120 мм.

Біля Богданівки ворог задіяв протитанкові ракетні комплекси, а поруч із Мар’їнкою, Павлополем та Авдіївкою – гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У вечірній час агресор застосував міномети калібру 120 мм і станкові протитанкові гранатомети по наших опорних пунктах неподалік Гнутового.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) по українських позиціях поблизу Оріхового та тричі біля Луганського збройні формування РФ вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Захисників Південного агресор двічі обстріляв із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів чотири військовослужбовці ЗС України отримали поранення, а один – бойове травмування.

“Для здійснення заходів із відсічі та стримування збройної агресії наші воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність. За даними розвідки, 6 червня українські оборонці знищили одного окупанта”, – сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, станом на 7:00 неділі, 7 червня, російські збройні формування в районі відповідальності ОТУ “Північ” обстріляли з великокаліберних кулеметів наші опорні пункти неподалік Луганського. Вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів українські підрозділи подавили активність противника. За поточну добу втрат серед наших захисників немає, зазначено у зведенні.

Читайте також:
05.06.2020 У ЗСУ створили нове управління, яке відбиватиме інформатаки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна