У Національній академії Сухопутних військ під час закупівлі продуктів харчування привласнили 16 млн, – СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що викрила факт заволодіння державними коштами під час проведення закупівель продуктів харчування для потреб Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на понад 16 мільйонів гривень.

Про це в четвер, 4 червня, інформує пресцентр української спецслужби.

За даними СБУ, протягом 2017-2020 років посадовці академії закуповували продукти за завищеними цінами в афілійованих комерційних структурах.

“У ході тендерних торгів учасники оборудки формували “потрібні” кваліфікаційні вимоги та безпідставно завищували вартість поставок. За попередніми даними слідства, організатори отримували у “кишеню” понад чотири мільйони гривень щороку”, – йдеться у повідомленні пресслужби СБ.

У спецслужбі додають, що задокументували “численні факти змови посадовців академії та комерсантів” під час закупівлі продуктів харчування.

“Потім вони виводили бюджетні кошти у тінь через фірми-прокладки. У ході проведення слідчих дій в офісі та за місцем проживання керівниів фірми постачальника, у службових осіб академії правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує протиправну діяльність зловмисників, а також понад 1,2 мільйони гривень, 5 тисяч доларів США та 3,5 тисячі євро”, – наголошують речники з Володимирської, 33.

У межах кримінального провадження ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Встановлюється причетність керівників усіх ланок до зловживань службовим становищем.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про забезпечення харчування війська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна