Малюська: Україна наближається до великого продажу тюрем

 

Очільник Мін’юсту Денис Малюська заявив, що у Верховні Раді зареєстрували законопроєкт, який дозволить продавати з молотка певні в’язниці.

Про це у четвер, 4 червня, міністр написав у фейсбуці.

“Налетай! Торопись! Покупай!.. Отсидись! Ми невпинно наближаємось до великого розпродажу тюрем”, – зазначив урядовець.

4 червня у Раді зареєстрували законопроєкт №3591, який, за словами Малюськи, дозволить не тільки продавати заморожені тюрми, але й використовувати 70% надходжень від продажу на нове будівництво і реконструкцію старої інфраструктури.

“У бюджеті коштів на в’язничну реформу немає, тому джерела фінансування ми знаходимо самостійно, звідки і усі останні ініціативи: платні камери, приватні СІЗО та розпродаж тюрем”, – пояснив міністр причини розробки законопроєкту.

Він зауважив, що після продажу з’явиться можливість винести старі СІЗО за межі міст або у промзону. Також міністр зазначив, що це дозволить підвищити стандарти утримання ув’язнених та дотримання їх прав у в’язницях, що залишились.

Урядовець наголосив, що під продаж підпадатимуть лише тюрми, що не використовуються.

Як інформувала “Новинарня“, недавно у Львові міністр Малюська перевірив СІЗО і платну камеру.

Читайте також:
Міністр юстиції прокоментував “торгівлю собаками” за борги та анонсував лоти з ведмедями та левами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна