Естонський парламент посилив відповідальність роботодавців за сезонних робітників

 

Естонських роботодавців, які реєструватимуть іноземців на короткотермінову роботу, зобов’язали виступати запрошуючою особою із належною відповідальністю.

Як повідомляє в четвер, 4 червня, “Європейська правда” з посиланням на портал ERR, відповідні поправки до закону про іноземців напередодні були прийняті парламентом Естонії.

Раніше такі обов’язки роботодавців діяли тільки щодо іноземців, які перебувають в Естонії на підставі посвідки на проживання.

“Це означає, що на роботодавці, який запрошує іноземця на роботу в Естонії, лежить, серед іншого, обов’язок прийняти його в Естонії, забезпечити йому при необхідності місце для проживання, а також нести витрати, пов’язані з його перебуванням в країні і виїздом з Естонії, якщо у самого іноземця таких грошей не виявиться”, – пояснив міністр внутрішніх справ Март Хельме.

Крім того, Департамент поліції і прикордонної охорони отримав право оцінювати роботодавців або навчальні заклади, що запрошують іноземців в Естонію. Якщо поліція кваліфікує роботодавця або навчальний заклад як недобросовісних, то ця оцінка буде враховуватися при прийнятті рішення про допуск відповідного іноземця в Естонію. Це означає, що іноземцю може бути відмовлено у видачі посвідки на проживання або довгострокової візи, а вже видана довгострокова віза може бути анульована.

“Визнання запрошуючої особи недобросовісною – це превентивний захід, щоб захистити Естонську економіку від нечесної конкуренції, яка створюється маніпуляцією з умовами праці, а також захистити іноземних працівників і студентів від порушень закону з боку роботодавця або навчального закладу”, – повідомив Хельме.

МВС зазначає, що оцінка недобросовісності роботодавця служить важливим сигналом і для іноземців, щоб вони не співпрацювали з роботодавцями та навчальними закладами, які систематично порушують діючі правила.

Нагадаємо, в Естонії заявили, що не закриватимуть всю країну у випадку другої хвилі епідемії.

Читайте також:
Чехія може залишитися без урожаю через відсутність трудових мігрантів із України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна