Доба ООС: на Донеччині ворог б’є з 152-мм артилерії, один воїн ЗСУ поранений

 

Протягом 2 червня збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської й стрілецької зброї та застосував некеровані ракетні снаряди, повідомляють у пресцентрі штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) поблизу Старогнатівки ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил, використовуючи артилерійські системи 152-го калібру та 82 мм міномети.

Неподалік Павлополя російські окупанти двічі порушили режим припинення вогню: зранку з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а з настанням темряви, окрім цього, ще застосував некеровані ракетні снаряди та стрілецьку зброю.

Біля Богданівки противник задіяв 82 мм міномети, а поруч з Мар’їнкою – снайперську зброю.

Українських захисників Водяного ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) по оборонцях Майорська, Новозванівки та Хутора Вільного збройні формування РФ вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

За даними розвідки, 2 червня наші воїни знищили одного російського окупанта.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, російські збройні формування активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Читайте також:
Масок на “передку” ніхто не носить, бо вони там просто не потрібні, – капітан Нацгвардії про коронавірус в ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна