ДБР розслідуватиме спробу “слуги народу” Дубінського отримати паспорт Румунії

 

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань розпочати досудове слідство щодо ймовірного отримання народним депутатом від “Слуги народу” Олександром Дубінським румунського громадянства.

Про це в середу, 3 червня, повідомила у фейсбуці головна редакторка “Слідство.Інфо” Анна Бабінець, опублікувавши відповідне рішення суду.

Суд задовольнив скаргу юриста Інституту розвитку регіональної преси Олександра Волошина на бездіяльність слідчого ДБР і зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження.

Раніше Держбюро спрямувало заяву Волошина до офісу генерального прокурора, мотивуючи це тим, що досудове розслідування щодо народного депутата може розпочати генеральний прокурор.

Тому юрист ІРРП звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність слідчих ДБР, яку Шевченківський райсуд Києва й задовольнив.

Нагадаємо, у 2017 році тодішній журналіст, а сьогодні – чинний народний депутат від “Слуги народу” Олександр Дубінський подав документи на отримання громадянства Румунії за спрощеною процедурою.

Читайте також:
ОПЗЖ, Дубінський та вигнані “слуги” оскаржують у КСУ амністію учасників Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна