У Румунії прем’єра оштрафували за порушення карантину

 

Прем’єр-міністр Румунії Людовік Орбан заплатив штраф за порушення протиепідемічних обмежень – маскового режиму.

Про це у вівторок, 2 червня, передає “Укрінформ” з посиланням на Euractiv.

“Румунський прем’єр-міністр Людовік Орбан заплатив штраф розміром у 3 тисячі леїв (617 євро) за те, що порушив карантинні обмеження, коли курив у приміщенні та був без маски”, – йдеться у повідомленні.

Скандал спалахнув після того, як 30 травня в соціальних мережах з’явилася фотографія, на якій Орбан сидить у своєму кабінеті за столом з кількома міністрами і курить сигарету. При цьому всі присутні були без масок – ці засоби захисту лежали на столі.

Орбан визнав порушення, заявивши, що деякі члени уряду зібралися в його офісі після довгого робочого дня 25 травня, в день його 57-річчя. Глава уряду погодився: якщо закон порушується, має бути покарання.

Після 60 днів суворого карантину, який закінчився 15 травня, уряд Орбана розпорядився встановити 30-денний режим підвищеної небезпеки – маски стали обов’язковими у громадському транспорті та у громадських приміщеннях (до того ж куріння в них заборонено з 2016 року).

Нагадаємо, нещодавно Румунія заблокувала православні сайти за поширення фейків про коронавірус.

Читайте також:
У Румунії православна церква назвала богохульством кампанію, де лікарів зобразили святими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна