У Вінниці затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивстві нацгвардійця

 

У Вінниці поліцейські затримали чоловіка, якого підозрюють у спричиненні вночі 24 травня смертельних тілесних ушкоджень бійцю в/ч 3008 Національної гвардії України Андрію Карасю.

Про це у п’ятницю, 29 травня, на брифінгу сказав начальник ГУ НП у Вінницькій області Юрій Педос. 

“Ми зрозуміли, що конфлікт відбувався неподалік будинку потерпілого. Одна з наших перших версій була, що злочинець проживає у тому будинку. Ми встановили, що злочинцем є 35-річний вінничанин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганських дій. Він того вечора приходив до своєї матері, у будинок, в якому вона мешкає. Як з’ясувалося, між чоловіками виник раптовий конфлікт, унаслідок якого злочинець спричинив смертельні тілесні ушкодження потерпілому”, – цитує Педоса “Укрінформ”.

За його словами, 24 травня близько другої години ночі до реанімаційного відділення лікарні з проникаючим пораненням черевної порожнини був госпіталізований 28-річний військовослужбовець в/ч 3008.

Врятувати життя потерпілого не вдалося.

Коли оперативна група приїхала на місце події, найперше почала відпрацьовувати сліди та знаряддя злочину, яким були вчинені смертельні ушкодження потерпілому.

Судмедексперти одразу надали висновок, що смертельні поранення були нанесені ножем. Його знайшли у стічній трубі багатоповерхівки – туди його сховав зловмисник, намагаючись приховати сліди злочину.

Фото: пресцентр поліції

Поліцейські майже чотири доби проводили оперативно-розшукові заходи і намагалися відтворити, що саме відбулося під час злочину, а за характером тілесних ушкоджень намагалися встановити, яка особа спричинила смертельні удари.

Оскільки сліди крові вели до під’їзду та ліфта багатоповерхового будинку, правоохоронці почали відпрацьовувати версію, що злочинець у ньому проживає.

Вони опитали мешканців під’їзду, зокрема, й матір зловмисника, але вона спочатку “не впізнала” його на фото з відеокамер спостереження.

Утім, потім нападника на військового все ж затримали.

Як інформувала “Новинарня“, 24 травня у Вінниці невідомі смертельно поранили 28-річного військовослужбовця Національної гвардії Андрія Карася.
Медики діагностували у нього проникаюче ножове поранення черевної порожнини. Під час надання медичної допомоги потерпілий помер.

У 28-річного військового залишилася дружина і 11-місячна донечка. Військові, з якими чоловік ремонтував машину, припускають, що він міг вийти з дому за цигарками або ще щось купити. Був одягнений у домашній одяг.

Читайте також:
Стрілянина на Житомирщині: ветеран батальйону Кульчицького Федюнін, який вижив, розповів про розвиток подій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна