На Львівщині карантинні обмеження продовжили до 1 червня

 

Динаміка захворюваності на COVID-19 не сприяє послабленню чи скасуванню карантинних заходів у регіоні, тому карантин на Львівщині продовжили до 1 червня.

Про це в п’ятницю, 29 транвя, інформує пресслужба Львівської облдержадміністрації.

“З урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації – показників інцидентності, які на сьогодні складають близько 14,5 замість 12, як встановлено постановою Кабінету Міністрів, обласна комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення щодо продовження режиму карантинних заходів на території області до 1 червня”, – йдеться в повідомленні.

Показники захворюваності і смертності цього тижня побили усі рекорди на Львівщині.

“З початку тижня померли 12 людей, ще понад 300 отримали позитивний результат на коронавірус. Наступне засідання заплановане на понеділок, 1 червня, з метою з’ясування ситуації щодо прийняття рішення про залишення чинними чи пом’якшення карантинних заходів ”, – наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, спостерігають зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для СOVID-19 – 21%. Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів – 86 на 100 тис. населення.

Відсоток інцидентності по Львову 21,6, а наповненість ліжко-місць у Львові 40%.

На погіршенні динаміки наголоcив також керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

Як інформувала “Новинарня“, за даними МОЗ до послаблення карантину не готові чотири області.

Читайте також:
В Україні – рекорд одужань, число активних випадків COVID-19 зменшилося. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна