У США схвалили законопроєкт щодо санкцій проти Китаю за утиски уйгурів

 

У США підтримали законопроєкт, який закликає президента Дональда Трампа накласти санкції на Китай через репресії проти мусульманської меншини уйгурів.

Відповідне рішення Палата представників США більшістю голосів схвалила в середу, 27 травня, повідомляє “Радіо Свобода”.

“Варварські дії Пекіна проти уйгурів є образою для колективної свідомості всього світу”, – заявила спікер Палати представників Ненсі Пелосі.

Законопроєкт тепер відправлять в Білий дім для підпису президентом або його вето. Раніше на цьому тижні Трамп натякнув, що підпише документ.

Також його адміністрація вживе низку заходів проти Китаю у зв’язку з планами схвалити закон про національну безпеку в Гонконзі.

За оцінками ООН, близько 1 мільйона етнічних уйгурів та інших мусульман-представників тюркомовних корінних народів утримуються в таборах, які Пекін називає “контрекстремістськими центрами” у провінції Сіньцзян.

Також мільйони людей насильно утримуються в “таборах перевиховання”.

Пекін заявляє, що місця утримання є “професійно-технічними” закладами, а їхня мета – навчання та розвиток робочих навичок.

Читайте також:
Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин просять захистити башкирський рух

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна