ВМСУ випробували новий артилерійський катер

 

Малі броньовані артилерійські катери ВМС України відпрацювали низку завдань, перевіривши в морі технічні спроможності одного з нових суден.

Про це у середу, 27 травня, повідомили у пресслужбі Міноборони.

“Малі броньовані артилерійські катери національного флоту днями відпрацювали низку завдань в морі. Особливістю виходу стала необхідність на практиці перевірити технічні спроможності одного з нових суден. Серед різноманітних завдань, які виконували екіпажі, була перевірка автоматичної системи захисту від наведення зброї супротивника”, – йдеться в повідомленні.

Сучасне обладнання дозволяє захистити екіпаж і корпус катера за допомогою “теплових пасток”, які спрацьовують в автоматичному режимі, в разі опромінення об’єкта.

Ця система за своїми властивостями нагадує системи захисту літаків.

Також важливим та ефективним способом захисту є задимлення. Так само, як танки на полі бою використовують інтегровані системи димових завіс, щоби врятувати машину від лазерного наведення керованих протитанкових систем, катери здатні утворювати величезну димову хмару.

Фото: пресслужба МОУ

Площа, яку покриває завіса, дозволяє не лише унеможливити прицілювання, а й повністю тимчасово приховати візуально точне розташування судна.

Як наголосили військові, екіпажі катерів впоралися з поставленими завданнями.

Читайте також:
День морської піхоти України: як отримати “штормовий” берет. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна