У Німеччині продовжать обмеження соціальних контактів до кінця червня

 

Запроваджені раніше в Німеччині обмеження соціальних контактів для стримування поширення COVID-19 діятимуть до 29 червня.

Про це у вівторок, 26 травня, домовилися уряд Німеччини і федеральні землі, інформує Deutsche Welle.

У країні надалі повинні дотримуватися мінімальної дистанції у півтора метра та носити захисні маски при перебуванні у певних громадських місцях.

Проте федеральні землі у рамках подовження обмежень можуть дозволити перебування в громадських місцях до десяти осіб або же членів двох домогосподарств.

Мешканцям країни і надалі рекомендують звести до мінімуму кількість людей, з якими вони контактують, та не розширювати коло спілкування. При приватних зустрічах вдома в закритих приміщеннях також вимагають дотримуватися правил гігієни та дистанціювання.

Раніше досягнута домовленість між федеральним урядом та урядами земель про обмеження соціальних контактів була чинна до 5 червня.

Для окремих сфер економіки та суспільного життя уряд ФРН та уряди земель розробили узгоджені концепції дистанціювання та норм гігієни, які запроваджуються з поступовим відкриттям відповідних сфер.

У Німеччині в різних землях спостерігається відмінна ситуація із зараженням новим коронавірусом. Також у компетенції урядів земель та місцевих органів влади – втілення рішень щодо пом’якшень карантинних заходів.

Також Німеччина збирається скасувати попередження про туристичні подорожі для своїх громадян в 31 європейську країну з 15 червня, якщо дозволить ситуація з коронавірусом.

Читайте також:
Lufthansa відновить рейси в Україну з 1 червня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна