В анексованому Криму 24 червня міноборони РФ проведе військові паради

 

У Севастополі, Сімферополі та Керчі 24 червня проведуть російські військові паради до 75-ї річниці перемоги у Другій світовій війні.

Про це в середу, 27 травня, повідомили у Південному військовому окрузі Міноборони Росії, передає видання “Крим.Реалії”.

“Командувач військ ПВО генерал-полковник Олександр Дворников наказав організувати перевезення військовослужбовців-учасників парадів, а також підготувати місця їх розміщення на період проведення тренувань. Особливу увагу командувач вимагає звернути на заходи епідеміологічної безпеки з метою виключення розповсюдження нової вірусної інфекції”, – йдеться в повідомленні російських військових.

Крім того, в місцях дислокації з’єднань та військових частин Міноборони Росії 24 червня відбудеться урочиста хода військ.

У військових парадах і на території анексованого Криму, і Південного військового округу Росії візьмуть участь понад 43 тисячі військовослужбовців, буде задіяно понад 800 одиниць озброєння і військової техніки, а також історичної техніки часів Другої світової війни.

Також у містах проведення військових парадів ПВО 24 червня спланований демонстраційний проліт близько 120 одиниць авіаційної техніки.

Президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони Сергію Шойгу почати підготовку до проведення параду Перемоги, що відбудеться 24 червня.

Раніше Путін попередив про можливість другої хвилі епідемії коронавірусу в Росії. Роспотребнадзор досі не рекомендує росіянам знімати маски і рукавички на вулиці через ризик захворювання на коронавірусну інфекцію.

Як відомо, традиційний парад Перемоги на 9 травня та інші пам’ятні заходи цього року скасували через пандемію коронавірусу. За повідомленнями журналістів, на репетиціях параду сотні військових захворіли на COVID-19.

Репетиції параду проходили на підмосковному полігоні Алабіне з кінця березня до 16 квітня, коли в Москві та області вже був запроваджений так званий режим самоізоляції.

За словами самих військовослужбовців та їхній рідних, на репетиціях не дотримувалися заходів безпеки й профілактики, військовим не видавали засоби захисту в необхідній кількості, також були проігноровані симптоми захворювання на коронавірусну інфекцію.

Читайте також:
Хвора армія: в ЗС Росії та військових вишах коронавірус виявили більш як у 3200 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна