До суду скерували обвинувальні акти за держзраду щодо трьох ексдепутатів міськради Севастополя

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальні акти стосовно трьох колишніх депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, яких звинувачують у державній зраді.

Йдеться про ексдепутатів Юрія Черникова, Сергія Голинського, Володимира Глиняника, повідомляє видання “Крим.Реалії з посиланням на власні джерела.

“У 2014 році депутати прийняли ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким РФ намагалась легітимізувати окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації”, – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури АР Крим.

У прокуратурі підкреслили, що такими своїми діями обвинувачені завдали шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, допомагаючи Російській Федерації окупувати півострів.

Раніше повідомлялося, що прокуратура АРК направила до суду вже 68 обвинувальних актів щодо ексдепутатів кримського парламенту і 30 щодо колишніх депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли анексії півострова.

Читайте також:
Прокуратура завела справу на заступника командувача Чорноморського флоту РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна