93-тя бригада показала місце загибелі побратима Олексія Купрікова

 

Пресслужба 93 омбр ЗСУ “Холодний Яр” показала місце на взводно-опорному пункті в районі селища Кримське Новоайдарського району Луганської області, де у квітні загинув боєць бригади Олексій Купріков.

“Ці окопи розташовані дуже близько до позицій окупантів, і чоловіки продовжують їх поглиблювати та укріплювати. У цей час ворог активно обстрілює ділянку фронту з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів”, – розповіли в 93 омбр.

Побратими Олексія кажуть, він прийшов подивитися, скільки хлопцям вдалося викопати, поки він відпочивав після бойового чергування. У цей час біля нього на бруствері розірвався ворожий снаряд.

Як інформувала “Новинарня“, 49-річний солдат Олексій Купріков із позивним “Лєший” загинув від численних уламкових поранень 9 квітня.

Він жив у смт Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області, де базується 93-тя бригада. Мав середню технічну освіту. Олексій пішов на контракт до ЗСУ у 2018 році, після того, як на фронті загинув його друг. Служив на посаді механіка-водія.

Фото: пресслужба 93 омбр

“Він вирізнявся від більшості статечністю та виваженістю. Адже часто буває, що люди після учебки жаліються: мене, мовляв, нічому не навчили, тому я нічого не вмію. Льоша ж, навпаки, навіть якщо чогось і не знав, ґрунтовно та розсудливо намагався зрозуміти у деталях, як що працює, як краще полагодити техніку. І в нього це дуже добре виходило. Був спокійний, розважливий, зацікавлений у своїй роботі. З ним було легко служити. Дуже шкода втрачати таких людей”, – розповіли в підрозділі.

У Олексія залишилася цивільна дружина, 19-річний син, мама й рідна сестра, що також служить у 93-й бригаді.

Нагадаємо, бойові втрати Об’єднаних сил у квітні склали чотири особи. Стільки ж воїнів загинули внаслідок бойових дій у зоні ОС станом на сьогодні, 27 травня.
Напередодні, 26 травня, на Донеччині поліг боєць 28 омбр Віталій Лімборський.

Читайте також:
Загиблі герої квітня: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна