СБУ встановила бойовиків, які з артилерії обстріляли позиції ОС та вбили двох бійців “Альфи”

 

Служба безпеки України повідомляє, що встановила персональні дані всіх учасників терористичної групи, які 26 травня 2018 року здійснили артилерійський обстріл позицій операції Об’єднаних сил на Луганщині в районі Бахмутської траси.

Під час цієї атаки загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “А” СБУ – полковник Руслан Муляр і прапорщик Юрій Журавльов. Ще двоє спецпризначенців зазнали поранень.

“За даними української контррозвідки, групу терористів так званого “3 мотострілецького батальйону 4 ОМСБр Народної міліції ЛНР” очолював уродженець РФ на прізвисько “Шумер”. У його підпорядкуванні перебували троє учасників незаконних збройних формувань”, – інформує пресцентр СБУ у вівторок, 26 травня.

Фото: пресцентр Служби безпеки України

Зазначається, що для атаки на позиції операції Об’єднаних сил в районі Бахмутської траси бойовики застосували артилерійське озброєння.

Також СБУ встановила причетність цієї ж терористичної групи до обстрілу підрозділів Збройних сил України в Новоайдарському і Слов’яносербському районах Луганської області.

Фото: пресцентр Служби безпеки України

“Ватажку групи та його підлеглим повідомили про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України”, – додають в спецслужбі.

Судом надано дозвіл на затримання фігурантів, їх оголошено в розшук.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2018 року на Луганщині під артобстрілом окупантів загинули бійці “Альфи” СБУ Руслан Муляр і Юрій Журавльов

Читайте також:
Контррозвідка встановила снайперів ФСБ, які обстріляли позиції ОС та вбили воїна ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна